"Du som hade allt att säga, säger ingenting"

Man kan ju alltid testa något nytt när man har några minuter över sådär ni vet.

Vart inte som det var tänkt haha men tackar lillsyrran som försökte förstå hur jag menade iallafall. Bättre lycka nästa gång vaaaa.


Det är advent, var glad- tänd ljus!

Idag satte jag klockan och gick upp tidigt. Pappa började tidigare i höstas jobba som lärare på en gymnasieskola, haha en del av mina gamla klass och skolkompisar går nu i "hans" klass. Lite lustigt men ganska roligt. Nåja, till saken. Han har en jobbkompis som Heter L. och hon har två islandshästar och alldeles för lite tid.
Jaha kanske ni tänker nu.
JIPPIII!!!! Säger jag!
Haha det blev så bra så jag ska hjälpa till lite med dem då och då. Var där och hälsade på idag, urmysiga och hur trevliga hästar som helst. Helgoa verkligen! Och miljön här ute på landet är verkligen mysig och jag saknar hästar rent allmänt sådär faktiskt. Har ju sysslat med de i drygt tio år tidigare men la det lite på hyllan sista året nu, inte haft tid och sådär. Åh, är så glad:D
Vi red ut på en tur på lite drygt 2 timmar. Hej och välkommen kära träningsverk och ömma rumpa! Ni får sällskap av lite Zeb Macahan gång imorgon.

Idag är det med 1a Advent. Jul, jul underbara jul! Halva släkten har varit här på traditionsenlig fika nu på eftermiddagen. Mysigt! Nu funderar jag på att sätta upp min lilla adventsgran som mamma kallar de. Julgran i miniformat säger jag. Haha kommer ihåg första året på gymnasiet, då köpte jag en liten sketen gran för 30 spänn och ställde i klassrummet i skolan. Mycket uppskattad mysfaktor! :D Tyvärr har vi haft praktik innan jul nu både förra året och i år... men det är roligt det med.

Stor varm julkram till eder alla :D

"Ditt liv flimrar förbi på ett datakort. Den totala makten, den totala kontrollen"

Okej, jag undrar hur det gick till egentligen, genom alla mina år och i den klädstilen jag hade framför allt förr, och jag har aldrig ägt en skinnjacka? Eller imitation... Lite lustigt egentligen haha, men nu är det brutet. Har en väldans rolig mamma förresten, hon hittade en assnygg jacka åt mig på stan för ett tag sen. Hon sa då: "Jenny, antingen köper du den här nu eller så får du den i julklapp. Du ska ha den, den är skitsnygg!"



Hahahha mamma <3 Jag gillar inte så mycket att veta i förväg vad jag ska få i julklapp så det var bara att köpa den... för hennes pengar eftersom studiebidraget kommer inte förräns imorgon... Bra jobbat va, ligger på  minus i denna underbara julmånad med en massa julklappar som ska inhandlas haha. Nåja nu kan jag göra det snyggt iallafall. Och nej har inte lyckats få en bra bild på mig i den ännu, eller rättare sagt, ingen har velat ta kort på mig än. Haha.
Min lördag tillbringades alltså på stan med mamma, sen kom pappas syster med familj på besök och berättade om deras USA resa (AVIS!!!) och sedan hoppade jag ner för backen till Therese och spelade kort med henne, hennes pojkvän och hans kompis. Höhö nae men det var trevligt :)

:*


"Praktiktanten"

Jag trivs på fuji fotocenter där jag har praktik, helt klart. Haha lite lagom mycket att göra, julkort blandat med enklare redigeringar och en massa kopieringar, stå i kassa och ta fotton till körkort/IDkort. Härligt. De andra som jobbar där är med trevliga och idag tryckte de tröjjor till sig att ha och jobba i. Chefen frågade den andra snubben bokstavligen talat bakom min rygg lite halvhögt ifall de skulle trycka en det stod praktiktant på med. Haha praktikTanten, det är jag det!



Dagens Tips!

Om man skulle råka gå stan själv, då är det bra att undvika att tänka på något roligt som gör att man börjar skratta. Speciellt om man sekunden innan tagit en stor tugga av en kexchoklad... Det ska man undvika, åtminstonde om man inte gillar folk som kliver åt sidan och tittar snett. Att se deras blickar gör att man skrattar ännu mer och sedan blir det hela en ond cirkel.

Trust me.


New Moon!

Jag kom på att jag har ju faktiskt inte skrivit någonting om New Moon som jag såg förra veckan natten till fredagen! För att inte göra en kort historia längre än nödvändigt, mysig kväll, bra arrangemang. Tyvärr respektlöst folk som lekte bäst och skulle sitta och säga varenda replik i twilight innan skådespelarna gjorde det och i New Moon sjöng de med i låtarna istället. Jag led inte så värst, satt en bit ifrån, men min vän Karin satt precis bredvid och var sur hehe. MEN HEJHoo. Gissa vad? Jag vann! Haha, jag som aldrig vinner något fick en skrivbok! Jag vart jättejättejätteglad:D hahaha! De lottade ut grejjer på stolsnumrerna och så sa de "76!" Och jag tänkte haha lät som han sa mitt nummer... ingen reser sig... ööh.. det är min stil?! WTF ska jag typ skrika? Neeej shiiiiiit. En generad röd Jenny reste sig och sprang ner för trappan för att lyckligt ta emot en söt bok som TYVÄRR var översatt till svenska. En citat bok med översatta citat.... Nåja, man kan väl inte få allt här i livet!

Nu till filmen.
Jag tycker den var helt okej men tycker inte de lyckades få ett lika grymt soundtrack som till Twilight. Absolut inte. Men det de gjorde bättre var sminkningarna, mycket snyggare! Stora applåder! Och även själva fotot till filmen var snyggare skött den här gången hm.. sen lite smågrejjer jag inte gillar som att man inte fick helt rätt stämningen jämfört med i boken, vissa hårfärger var för mycket ändrade (Viktoria) och sådär va. Men helt okej, absolut! Inte lika magisk som Twilight men istället mycket snyggare gjord. Det är min slutsats tror jag.


Omslaget till Eclipse är deffinitivt topp 4! (Haha)




Update:

Ju mer jag tänker på det... jag tror jag måste se filmen igen för att kunna göra en helt rättvis bedömning haha.

Hojhärkommercarlsson

Och vem lyckades glömma kameran hemma idag då? Jag, jag, jag! Världens bästa Carlsson.
Så har ingen bild på den där jäkla reklamen, får skälla på den en annan dag (A)




Nattnu

Imorgon kommer ett Evil Eye! Fy sjutton vad irriterad jag vart på en grej jag såg i stan idag. En ny reklamkampanj jag verkligen inte begriper var den är vettig alls. Imorgon, imorgon...

Nu ska jag gå och läsa en stund. Sen drömma massa mardrömmar innan det är dags att gå upp och busa med katten och åka till praktiken, som jag för övrigt stortrivs på! Saknar folk i min egen ålder och humor bara men det överlever jag haha.
Sov sött..!


Stol!

Mamma är kreativ och jag är hjälpsam och "dum" nog att gå upp tidigt en lördag. Detta var resultatet av helgen!



Vi skapade även en grej till men den får jag fotta till helgen. Ljuset är inte så bra när jag kommer hem om dagarna i vekorna vid fem :P


Alice

Det är faktiskt välidgt svårt att få en bra bild på en kattunge har jag kommit på. Men jag får nog fler chanser haha... här är iallafall anledningen till mina sömnproblem och tidsbrist sista veckan.

Alice :D


Mr. Vain

 
"Call him Mr.Raider call him Mr.wrong
Call him Mr.vain
He'd say: i know what i want
And i want it now
I want you cause i'm Mr.Vain
I know what i want and i want it now
I want you cause i'm Mr.Vain "

Den har gått på repeat i mitt huvud i flera dagar nu. Ofrivilligt. Fu sjutton vad jobbigt hahaha.


"Alice, you're terribly late you know ...Naughty!"

Imorgon kommer kissemissebebis tillbaka hit! Haha vi hittade ju en kattunge på vinden här hemma för några veckor sedan, som tur var hittade vi ganska snart dess mamma med så hon fick stanna hos henne ett tag. Men ägarna sa att vi gärna fick ta tillbaka henne när hon vuxit till sig. Underbart!
Så nu är det äntligen dags att ta hem henne! Efter många långa diskutioner om vad hon skulle heta så kom vi äntligen överens idag. Det fick bli Alice! Jag ville döpa henne till Sally, men vi kom på att det finns en hund på gatan som heter det hehehe ingen bra ide. "Det blir ju lite som underlandet för henne som är född på en vind." - Pappas kommentar

Sötaste kattungen någonsin och modig och nyfiken. Hon är vit med lite röda fält och långhårig. Tycker jag mig höra ett "Aaaaawww"? Ohja. Jag har till och med städad mitt rum till hennes ära nu ikväll...

Nu måste jag sova men länge sedan jag länkade en bra låt såhär kommer en jag fick på huvudet efter att pappa köpte en skiva med irländska folksånger haha. Denna låten var med, dock i en mycket sämre variant.


Jag ramlade åtminstonde inte!

Jag är fortfarande ganska impad över att jag klarade av att gå i dessa skor. Och lite stolt, de är ändå ganska grymma haha.

Tänkte, har ju inte lagt up några bilder från kungsgård stil & trends modevisning än som jag och några kompisar ställde upp på snälla som vi var. Haha. Här kommer lite och alla är fotade av en tjej som heter Emma, som för övrigt verkar vara en riktigt duktig fotograf! Hon tog massor av fina bilder på visningen även om jag inte var speciellt fin haha. Enjoy!


Mina ben wihooo!

 

   
Emma Roodla heter fotografen ni hittar henne här!


Söndagkväll!

Och så har ännu denna helg gått. Fredagen var ju lite rolig var på fest hemma hos en kär vän som själv inte var där, men mycket trevliga folk gjorde kvällen rolig iallafall haha. I princip alla var från Rythmus gymnasiet så det kändes lite grann som att vi hamnade mitt i en musikal jag, Karin och Frida. Lite bortkommet med tanke på hur illa de låter när vi sjunger så höll vi tyst och lyssnade på deras stämmor istället haha. Och dansade salsa, samba, "upp,upp,ner,ner,salt,salt,peppar,peppar(?)". Haha nej orka berätta allt. Stora drag "det var trevligt!" Fast vi var äldst :O Det var länge sen.

Lördagen gick jag upp ganska tidigt för att spela in en film till ett skolarbete.. eller en prövning egentligen men ja. Det gick väl sisådär men jag lovar, jag har världens underbaraste vänner som ställde upp på extremt kort varsel och ingen information alls som skådespelare. Och jag vill även ge min lillasyster några goda ord för en gång skull, även hon ställde upp som skådespelare och faktiskt skötte sig hyffsat bra! TACKTACK Gott folk<3

Senare på kvällen blev det HUGOs med massa trevligt folk! Har iochförsig varit med om roligare utekvällar men det var helt okej. Synd bara att jag var på värsta danshumöret ever och de jag var med inte alls ville dansa haha men så kan det gå. Gör inget kommer fler gånger :D
Nu ska jag fortsätta med detta eviga arbete, endast med en paus på två timmar idag. Det blir om tio minuter för LA Ink och Gossip girl haha. Take care :*


(Screenshot hohojaja)

"Hon"



Nu var det bra länge sedan jag gav mitt evil eye åt någonting. Men nu är det dags! Dagens blir av en grad mildare än i vanliga fall, men fortfarande förtjärnar det mina arga blickar. Så att ni förstår vad jag menar liksom. Nu har jag gått och irriterat mig länge nog, fast jag har då sagt ifrån men nu ska det göras ordentligt.
SLUTA KALLA MIG FÖR HON!
Puh, nu är mitt hjärta lättat och jag kan börja förklara. Det är inte ordet "hon" i sig jag stör mig på för en "hon" är jag. Kvinna, tjej, brud, tös ja vilket uttryck ni nu vill använda. Det är i talspråk jag inte vill bli kallad Hon. Jag har ett namn, det är Jenny. Mitt namn får ni kalla mig vid alternativt Jen eller något gulligt smeknamn om ni så vill. Men låt mig nu visa ett exempel på hur ett vanligt samtal på exempelvis MSN kan se ut.

"Hejsan!"
"Heej!"
"Hur mår du?"
"Bra tack, själv?"


Se? Inga problem, det låter fint och enkelt och man är artig kanske till och med lite omtänksam. Nu finns det dock tillfällen samma konversation kan se ut såhär...

"Hejsan!"
"Heej!"
"Hur mår hon?"
"#¤%&%&/()=)(/&%!!!!!"

WARNING-WARNING-WARNING!
Röda lampor blinkar, sirener hörs och ja ni vet. Jag är inte säker på vad det beror på, men någonting ger mig kalla kårar och det känns som en elkabel i hjärnan klipps av eller får kortslutning. Allvarligt talat, det irriterar mig verkligen när någon frågar MIG hur HON mår, när det är MIG pesonen i fråga syftar på. Jag ifrågasatte det en gång, varför utrycket "hon" användes i en fråga till mig. Svaret jag fick var "tänkte det var trevligare. Tycker de låter dumt att säga "du" till någon okänd".
Jag undrar det jag... Tycker inte det är det minsta trevligt faktiskt tvärt om. Det låter ungefär som om någon pratar med någon annan om mig. Fel, fel, fel...
Det är hittills bara killar som annvänt detta talesätt, söta rara pojkar, det är inget fel i att tala direkt till mig, eller någon annan.


"You can't be acting like my Dana"

Jag tänkte nej det här går aldrig hur ska jag komma på en bra story under sådan tidspress? Men dra mig baklänges och känn er välkomna till de förlorade sagornas land. Som de förlorade pojkarna och Peter Pan? Ja, som de ungefär. Vilken värld som öppnades! Nu har jag stora drömmar och många ideer jag måste hitta inspirerande musik till. Men det gör inte mig något att jag måste tillbringa ett par timmar med att lyssna, näst efter att tänka är det det jag gör bäst.


Entertainment - Rise against

Gjort en musikvideo i skolan med hjälp av massa arkivmaterial :)


Fniss

Okej, handen på hjärtat. Är det någon mer ä n jag som i tid och gärna otid drabbas av skrattryck?! Ni vet, man känner hur det bubblar i magen och plötsligt börjar man fnissa och fattar inte varför? Hahaha det är ganska roande, men kan ju lätt bli lite pinsamt med haha.

This!

Nej, jag kan inte få nog av halloween riktigt än.


Guess what

Det jag är bäst på är att prata i gåtor, och nu säger jag inte att alla gåtor är svåra att förstå. Man får bara tänka lite. Men det är inte så farligt, bara man vågar lita på vad man kommer fram till. Annars kan man ju alltid be om en ledtråd eller hur?
:)


Draft: Nov. 8, 2009


Du stirrar fascinerat
Det är så oändligt
Så mäktigt
Fångar din uppmärksamhet så lätt, med hjälp av en spegelbild

Det växer sig störe, slänger sig lätt mot klipporna
Högre och högre går de
De tar dig med storm
Nästan lite skrämmande att se det
Så mäktigt
Så vackert
Så förtrållande

Det är farligt, livsfarligt, om man inte vet hur man ska göra
Och även då är det fortfarande farligt
Du får lära dig
Att visa respekt

Att det ibland kan vara så lugnt
För att i nästa stund enormt och kraftfullt

Jag har egentligen inga bra ord att beskriva det med
Havet,
Det oändliga, omöjliga havet
Där jag så gärna skulle vara.



Jag kände mig en anning poetisk nu, bäst jag är elak och bryter stämningen nu så ingen förväntar sig något mer i den stilen nu va. Nej istället tänker jag berätta vad jag hade tänkt berätta med det här innlägget haha innan jag började lyssna på en låt som fick mig att tänka på havet. Det som stör mig så fruktansvärt mycket nu om dagarna är att den senaste minnesluckan jag har inte beror på alkohol eller någonting annat logiskt som möjligtvis skulle kunna orsaka något sådant. Nej, det här är inte lätt. Det är inte svårt heller, för jag är duktig, jätteduktig på att bygga murar och låsa dörrar och blunda och ljuga för mig själv. Men jag suger på att ljuga för andra. På mina axlar har jag två små änlgar, en ond och en god som viskar i mina öron vad jag borde göra och säga och tänka men nu är de båda två otroligt nog helt tysta. När inte ens sitt samvete har ett svar vad ska man göra då? Ska man fortsätta ignora och leta efter tecken? Jag stannar till. Har så länge gått den här balansgången, det finns nog ingen med så bra balans som jag uppe på den muren mellan trygghet och handlöst fallande. Nej här går jag bra. Med hakan i vädret och ingen annan kan komma hit nu.


Friday

Idag tillbringade jag två timmar på ett fik i stan. Det händer inte ofta ni! Espresso house var det som fick den äran att ha mig där så länge. Det var faktiskt roligt! Kaffe imponerar återigen på mig även om det bara var jag som drack det av oss fem som satt där, haha spasmer i benen efter jättekaffen... Okej, Jonny drack nått kaffe med choklad-grejj, men vette sjutton om det ska räknas. Bra fredagseftermiddag iallafall och ikväll tar jag det bara lugnt. Funderar på att se film? Det är skönt att ha sådana här bara-vara-själv-hemma-med-familjen- fredag kvällar. Behövs mer än man nog vill erkänna haha.


Mitt undermedvetna jag tar återigen makten

Jag hörde ett klokt citat idag, det löd ungefär såhär "Det är när man har som tråkigast man blir kreativ"
Jahadu tänkte jag. Jag står och tråkigt varenda morgon när jag väntar på bussen men inte blir jag kreativ för det.
Jag åkte hem, trött, sur och hungrig. Finns ingen mat färdig. SUCK. Öppnar frysen tar fram några bullar och en pirog det får duga. Tinar det i micron och lägger de på en tallrik för att ta med ner till tvn. Fortfarande trött och irriterad inser jag att de inte är någonting jag vill se på tvn just då. GAAAH!
Bestämmer mig för att äta och får då se det här läckra ansiktet göra en grimas åt mig och min attityd.



Jag hade lyckats få till ett schysst självporträtt av mitt inre här iallafall. Ironi, ironi, åh älskade vardagsironi!
Började asgarva, hämtade kameran, fottade och sen gick en film igång på Tv:n som jag länge velat se.

Tjuvlyssnat

Lärarinnan 1: Åååh... någon som har några droger att ge mig?! Jag döööör!"
Lärarinnan 2: Alltså...
Magister: Nejmen så du säger, tänk på att vi har elever här inne!
Lärarinnan 1: Men jag har huvudvärk! Haha och det är ju bara Jenny.
Lärarinnan 2: Jag har ipren, treo, panodil och några nålar!
Lärarinnan 3: Hahaha vad ska du med nålar till?..

Diggar lärarna på skolan alltså. Jag var i lärarrummet för att få material till en redigera-musik-video-övning då jag vittnade denna konversation... Haha it made my day. Liksom, "det är ju bara Jenny" jo ja tack för den hahaha.


"Put your fist in the air and say Rise! Rise! Rise!"

Det var trångt, svettigt och äkligt. Folk överallt som tryckte på åt alla håll, vänster, höger, framåt, vänster igen, oj några ramlade. Armbågar i sidan, en hand i ryggen och mitt hår fastnade under någons arm. Gör förbannat ont så skriker till(haha som om någon skulle höra) och med all min kraft skjuter jag mina armbågar bakåt. Effektivt, killen blir förbannad och höjjer armen för o knuffa mig. TACK! Vrålar jag åt den ovårdade svettiga snubben som ser förvånad ut ett ögonblick innan han återigen fokuserar. Jag gör det med. Vi står som packade sillar  och ändå ska folk börja slås och försöka ta sig framåt, begriper de inte att de inte går? Jag undrar vad jag gett mig in i, men sen tänker jag att jag visste innan att det skulle bli såhär. Någon konstig del i mig gillart. Men vi är ju alla där av samma anledning.
Jag tror jag håller på att svimma av trycket mot bröstet, men plötsligt händer något. Trycket lättar och jag drar en djup suck av lättnad. Hoppar lite, sjunger lite. Plötsligt kan jag röra mig upptäcker jag. Vad nu? Jag kollar åt höger, det är fritt, folk står en bit bort. Jag kollar åt vänster, samma sak där.
Det är nu någonting i min mage vänder sig, lite nervöst, en vag oros aning. Jag vänder mig och kollar bakåt. Folk backar, de är meter borta. "Ohshiiiit!" Hinner jag tänka medan jag vänder mig fram igen och ser att jag nu har en ENORM cirkel fritt runt omkring mig. Känner musiken laddar och BANG! Det drar igång och alla springer rakt mot mig som idioter och sedan far de runt runt runt. Jag blir en anning rädd. Haha okej ärligt talat tänkte jag "nu dör jag!" Sen kom en änglalik kille med piercing i läppen, fräknar och ett stort smajl och drar tag i mig och putar in mig i en lucka i den lugnare delen av publiken. Han räddade min kväll kan jag säga, haha om du skulle läsa det här, JAG ÄR TACKSAM!

För er som inte fattar, jag lägger in en video i slutet av inlägget hehe. För övrigt, Jag har nu återigen sett mitt älskade evigt trogna Rise Against. De gjorde mycket bra ifrån sig precis som jag hoppats, men förbandet var riktigt uselt och de visste de nog själva haha. På de stora hela är jag iallafall nöjd, men första gången jag såg dem då i februari i år var bättre. Delvis för att jag hade bättre plats men också showen rent allmänt var en anning bättre. Fast det var endå grymt!


Kvaliten suger lite, och det är inte från i fredags, Stockholm, utan Hamburg där jag såg dem första gången. Dock stod jag bra till längst fram lite till vänster den kvällen, men ja, det var i den låten det "drabbade" mig haha och jag vet att folk gillar de där och säkert undrar vafan jag gjorde där om jag inte vill hamna där i. Men grejjen är att jag vill stå LÄNGST FRAM för man ser bäst där. Faktiskt. Skiter i trycket så länge jag ser bra och känner att jag står sådär galet nära så grymma personer som de i bandet är. Det är häftigt. Det vill jag uppleva.
See this video now!

 
Och nej... man ser inte så bra för de gick inte till riktigt sådär men ääääää bästa jag hitta med Rise just nu.

RSS 2.0